Index Vakbarát Hírportál

Ésszel sportol vagy ész nélkül?

shutterstock 463788737
2019.04.26. 08:01

Az már önmagában szuper dolog, ha őn egyáltalán végez valamilyen testmozgást, hiszen a statisztikák szerint az egyik leglustább nemzet vagyunk a kontinensen. Nem mindegy azonban, hogy felkészülten műveli az adott mozgásformát, vagy csak egyszer elkezdte, és azóta fut, gyúr, youtube-jógázik és bringázik. Tudja-e például, mennyi szénhidrátot eszik, mi az a laktátküszöb, és miért kell pótolni a magnéziumot? Kérdőívünkkel arra keressük a választ, hogy olvasóink tisztában vannak-e azzal, hogy mi kell a megfelelő erőnléthez, mivel növelhetik - egészséges keretek között - a teljesítményüket.

*

Először is gratulálunk, ha ön sportol, vagy egyáltalán mozog azon kívül, hogy lesétál a parkolóba vagy a kezébe veszi a távirányítót, ugyanis ezt Magyarország lakosságának jelentős része nem mondhatja el magáról. Az Eurostat felméréséből kiderült, hogy a mi vagyunk az egyik legkevésbé aktív nemzet a kontinensen, a 16 évesnél idősebb lakosok 28 százaléka 2017-ben egyáltalán nem végzett testmozgást, az egész lakosságra vetítve pedig 50 százalék ez az arány.

Nem mindegy azonban, hogyan sportol – és itt most nem csak a helyes technikára gondolunk. Ahhoz, hogy jobb időt fusson a félmaratonon, vagy gyorsabban tekerjen, a megfelelő táplálkozás, a vitamin- és ásványianyag-bevitel, az egyéni paraméterekre és célokra szabott edzésterv is hozzátartozik. Sokkal jobb eredményeket érhet el, ha egy szakember segít felmérni, hol is tart épp, és mi az, amit nem csinál jól sportolás közben.

Töltse ki a sportolásra és táplálkozásra vonatkozó kérdőívünket, hogy megtudjuk, mennyire felkészülten sportolnak az olvasóink! A kiértékelő cikkünket hamarosan közzétesszük.


? Milyen típusú sportot űz?
? Milyen gyakran sportol?
? Mennyire sportol tudatosan?
? Miért sportol?
? Az ön válasza
? Odafigyel a táplálkozására?
? Odafigyel-e arra, hogy elég vitamint, ásványi anyagot vigyen be a szervezetébe?
? Milyen étrend-kiegészítőt szed? (több válasz is lehetséges)
? Az ön válasza
? Ha szed étrendkiegészítőket, akkor miért?
? Sportolás előtt/alatt/közben fogyaszt valamit?
? Ön szerint hány mg az átlagos napi magnéziumszükséglet?
? Az ön válasza:
? Ön szerint termel a szervezetünk magnéziumot?
*

A cikket a Brand & Content készítette a Magnosolv Sport megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok