Index Vakbarát Hírportál

Iratokat foglalt le a rendőrség Várpalotán

2010. szeptember 14., kedd 19:03

Iratokat foglalt le a rendőrség a várpalotai polgármesteri hivatalban, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya vagyon elleni bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, tájékoztatott a főkapitányság sajtóügyeletese.

Állítása szerint csak a nyomozás későbbi szakaszában dönthető el, történt-e valóban bűncselekmény, s amennyiben igen, az milyen jogi minősítésű. A sajtóügyeletes részleteket nem árult el az ügyről.

Németh Árpád (Fidesz), Várpalota polgármestere azt mondta, hogy 2007-ben és 2008-ban készült adásvételi szerződéseket, értékbecsléseket és testületi határozatokat vittek el a hivatalból a rendőrök. Szerinte mindegyik adásvételi esetben testület döntött, hiteles értékbecslések alapján. Természetesen olyan előfordult, hogy nem értett egyet valaki a testületből egy erdő vételével, de a többség döntött, mondta. A rendőrség senkit sem hallgatott még ki a testület tagjai és a hivatal dolgozói közül.

A fideszes polgármester határozottan tagadta, hogy a rendőrség mostani iratlefoglalási akciója összefüggésben állna azzal, hogy a párt helyi vezetése nem őt indítja ismét a polgármesteri tisztségért. Ez a kérdés már májusban eldőlt, mondta Németh Árpád, hozzátéve, hogy ő nem kívánt tovább maradni a városvezetői székben.

Rovatok