Index Vakbarát Hírportál

Angyalföldön megtalálták Gyurcsány cinkosát

2010.02.02. 13:43

A blogról

Ki mit ígér a mandátumért?
Elég a punnyadásból, az apátiából: az Index lelkiismeretes választási mintapolgára végiglelkesedi a kampányt Angyalföldön az első krumpliosztástól az utolsó nagygyűléséig.

Lenne itt már 14. havi nyugdíj, nullához közelítő adószint, szinte ingyen autópálya-használat, ingyengyógyszer, támogatás autóval munkába járóknak, családi adózás, olcsóbb áram, olcsóbb távhő, új Széchenyi-terv, új Budapest-terv, ingyentankönyv, diákhitel plusz, és persze már idén euróval fizetnénk. A Fidesz 2006-os választási ígéreteinek megvalósításából persze semmi nem lett, mert a Gyurcsány-kormány a helyén maradt, és jött az ország szégyenletes, borzasztó, népnyúzó tönkretétele, eladósítása. Mindezt persze nem egyedül tette az őszödi rétor, és az angyalföldi Fidesz, hála a Teremtőnek és a kampánynak, meg is találta, ki volt az ő cinkostársa, leghűbb, legszorgosabb fegyverhordozója.

És ha ők megtalálták, meg is osztották velünk, hétvégén a postaládánkba került formás szórólapon. Gyurcsány Ferenc tettestársa ugyanis, aki nemcsak cinkos, aki némaként vétkezett, hanem tevőlegesen is, nem más, mint... Nem, nem Veres János. Nem, nem Katona Tamás. Nem, nem Lendvai Ildikó. Nem is Kovács László vagy Medgyessy Péter.

Gyurcsány Ferenc kérem szépen személyesen Tóth Józseffel, a XIII. kerület polgármesterével, országgyűlési képviselőjelölttel. "Együtt tették tönkre az országot" – mondja nekünk a Fidesz megbízásából készített ki papíros. Amire ráírták a szorgos hangyamunkával – vagy ki tudja, talán csak egy ügyes excel-alkalmazással – kigyűjtött adatot, miszerint "Tóth József, az MSZP képviselőjelöltje 1875 alkalommal együtt szavazott Gyurcsány Ferenccel". Hű, ez rengeteg, csapja össze kezét a derék Választópolgár; igen, annyira rengeteg, hogy ha tízmásodpercet számolunk egy szavazásra, akkor az 18 750 másodperc, ami 312,5 perc ami több 5 óra – képzeljék el, mást sem csinálni, mint öt órán keresztül folyamatosan azt nézni, hogyan szavaz Gyurcsány, és nyomni utána a gombot, nem semmi.

Tételes felsorolás nem következik, szerencsére, hogy mi mindenben szavaztak együtt, de azért megemlítenek kiragadott példákat. Ezek szerint az angyalföldi választókerület jelenlegi szocialista képviselője "megszavazta a nyugdíjelvonást, az egészségügy tönkretételét, az adóemeléseket, munkahelyek megszüntetését". Igen, tényleg eléggé egyoldalú a lista, távhőcsökkentésről, panelfelújításról, autópálya-építési programról nincs benne szó, de hát minden lényegtelen apróságra nem lehet kitérni egy A/5-ös lapon.

Amelyen természetesen felszólítják a derék szavazópolgárt, hogy vessen véget a Gyurcsány-korszaknak, amire, csak itt, és csak most, azonnal, Tóth József megbuktatásával kínálkozik a legcsodálatosabb lehetőség. Mintha legalább enélkül az őszödi rétor továbbra is rátelepedne mindennapjainkra, és nem enné már csaknem egy éve a bukott kormányfők édes kalácsát az MSZP országos listájának tuti biztos befutó helyén.

Érdeklődve várom a következő kampánylevelet, talán kiderül, hogy ki a felelős ezért a rettentő hidegért.



Rovatok