Index Vakbarát Hírportál

Új mozgalmat szervez a Jobbikból kizárt Endrésik

2012. május 9., szerda 07:22 | aznap frissítve

Endrésik Zsolt szerint hatalmas baklövés a párt részéről, hogy feloszlatta borsodi szervezeteit. A borsodi szervezetek zászlajából kivágták a Jobbik emblémáját.

Szent László elnevezéssel új mozgalmat indít el Endrésik Zsolt, a Jobbikból kizárt országgyűlési képviselő, a párt leváltott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke - jelentette be a képviselő Miskolcon.

Hatalmas baklövést követett el a Jobbik azzal, hogy több borsodi alapszervezetét is feloszlatta, mondta Endrésik. Szerinte ezt minden olyan helyen meg fogják tenni, ahol "fel merik emelni a szavukat" a pártvezetés ellen.

Eddig a Jobbikért és a nemzetért küzdött, mostantól már csak a nemzetért teszi ezt, mondta Endrésik, aki szerint az új mozgalom pártoktól független lesz. Több szervezet már jelezte, hogy támogatná a mozgalmat.

Endrésik korábban az MTI-nek azt mondta, nem adja vissza a parlamenti mandátumát, bár a Jobbik felszólította erre. Független képviselőként folytatja.

Endrésik miskolci sajtótájékoztatón a feloszlatott szervezetek elhozták egyebek mellett zászlójukat is, amelyből kivágták a Jobbik emblémáját, a zászlókat, tagkártyákat, a feloszlató jegyzőkönyveket egy postai csomagban összegyűjtve postai úton juttatják el Vona Gábor pártelnöknek.

A Jobbik országos elnöksége és frakciója április 25-én döntött úgy, hogy kizárja a képviselőcsoportból Endrésik Zsoltot, később pedig a párt etikai bizottsága a Jobbikból is kizárta a politikust. Az indoklás szerint Endrésik a párt belső ügyeiről informálta a hvg.hu-t.

Rovatok