Index Vakbarát Hírportál

Valami készül Orbán születésnapjára

2013. május 31., péntek 09:36 | aznap frissítve

Valami készül - ez a bejegyzés került ki a kormányfő Facebook-oldalára péntek reggel, Orbán Viktor 50. születésnapján. A mellékelt képen a kormányfő a Magyar Borok Házában Igor Janke lengyel újságíró Hajrá, magyarok című könyvét tartja a kezében.

A könyv Lengyelországban A csatár címmel jelent meg 2012-ben. Magyar fordítása Hajrá, magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével címmel jelenik meg. A könyvet jövő csütörtökön az Ünnepi Könyvhét székesfehérvári megnyitóján mutatják be - közölte a Rézbong Kiadó. A kötet bemutatóján a kiadó vezetője, Kovács Gergely beszélget majd a szerzővel, Borókai Gáborral, a Heti Válasz főszerkesztőjével és Fodor Gáborral, a Liberálisok párt elnökével, mások mellett mindketten a könyv interjúalanyai voltak.

Igor Janke a konzervatív Rzeczpospolita című napilapban és az Uwazam Rze című hetilapban is publikál, két éve Magyarországról szóló kommentárokat is közöl. A könyvben az "egész Európa figyelmét magára terelő érdekes, kemény, néha cinikus politikus és kedves ötgyerekes apa” történetét vázolja fel.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az Index kérdésére azt válaszolta: Orbán Viktor a családjával ünnepli a születésnapját, ma nem lesz sajtónyilvános programja. Úgy tudjuk, a miniszterelnök rövid időre el is utazik, de ezt Havasi Bertalan kérdésünkre nem erősítette meg.

A kormányfő születésnapján hálaadó szentmisét is tartanak Budapesten a Belvárosi plébániatemplomban. A kormányfő erre az Indexnek korábban azt írta: "az ilyesmivel jobb megvárni az ember temetését. Semmilyen születésnapi bulit nem tartok, a feleségem megígérte, hogy meglepetés-party sem lesz. 50 évesnek lenni nem érdem, csak állapot, ezért nem is ünnepeljük."

Rovatok