Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP tarolt a szépségversenyen

2014. április 7., hétfő 14:53

Lezárult a szavazás az Index választási szépségversenyén. Olvasóink Demeter Márta fejére helyezték a tiarát, a férfiak közül pedig Baja Ferenc markolhat rá az országalmára.

A női jelöltek között a győztes Demeter Márta és a Zöldek fekete párduca, Lázár Andrea sokáig fej-fej mellett haladt, de a finisben az MSZP hűvös szépsége 5569 szavazatot beseperve bebiztosította győzelmét. Lázár Andreára 5050-en tették voksukat, így meg kell elégednie az udvarhölgyi pozícióval. A másik udvarhölgy Dúró Dóra, a Jobbik gödröcskés mosolyú jelöltje lett 2653 szavazattal. (A teljes eredmény az eredeti cikkben nézhető meg.)

Demeter Márta és Dúró Dóra abszolút sikeres hétvégét zárt, mert a parlamentbe is bejutottak a pártjuk országos listáján. Lázár Andrea sem szégyenkezhet, hiszen választókörzetében induló 23 jelöltből csak négyen tudták megelőzni, mind a négyen a nagy pártok jelöltjei.

A férfiak közül Baja Feren közel kétszer annyi szavazatot kapott (3897-et), mint az őt követő Vona Gábor (2268), ezt azonban valószínűleg inkább Szarvas zseniális képének köszönheti, mint kisfiús mosolyának. A harmadik helyre egy másik kisfiús mosoly ért be: Bajnai Gordonra 1250-en voksoltak.

Bajnai az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP, Vona Gábor pedig a Jobbik országos listáján bemasírozhat a parlamentbe, Baja Ferencnek viszont kevés volt a 46. hely a baloldali tömörülés listáján, így a száműzött királyok keserű kenyerét harapdálhatja a következő választásig.

Rovatok