Index Vakbarát Hírportál

Rászálltak Juhász Péterre, mert nincs semmije, csak adóssága

2014. november 29., szombat 15:26 | aznap frissítve

A politikus pedig az Indexnek elmeséli, miért nincs pénze.

Miután kiderült, hogy az V. kerület negyedével olcsóbban adott túl 2010-ben öt ingatlanon, amelyeket offshore cégek szereztek meg, és azzal egyidőben, hogy kijött a hír, hogy Rogán Antalék Portik élettársával üzleteltek − a Prisztás-gyilkosság elítéltjével élő Pápa Marianne áron alul kapott üzlethelyiséget az V. kerületben −, a Magyar Nemzet vezető anyagban, "Rejtély, hogy miből élt Juhász Péter" címmel írt arról, hogy az Együtt belváros-lipótvárosi önkormányzati képviselőjének vagyonnyilatkozata szerint 

a politikusnak se jövedelme, se ingatlanja, se megtakarítása nincsen, van viszont 250 ezer forintos pénzintézettel, illetve 5,5 millió forintos magánszemélyekkel szembeni tartozása.

Mintha éheztek volna

Az V. kerületi alpolgármester nem is tétlenkedett: összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Juhász Péter ellen, mert véleménye szerint valótlan a politikus vagyonnyilatkozata, írja az MTI. Az a logikus következtetés ugyanakkor valamiért sem a lapban, sem az alpolgármesterben nem merült fel, hogy Juhásznak talán éppen azért lehet ennyi tartozása, mert nem volt elég bevétele.

Böröcz László közleménye szerint Juhász Péter vagyonnyilatkozata valótlan, abból ugyanis

úgy tűnik, mintha ő és családja az elmúlt években éheztek volna.

Juhász saját bevallása szerint más jövedelme nincs is, mint amit képviselőként az önkormányzattól kap. Késve leadott vagyonnyilatkozata nem tartalmazza a vagyontárgyait sem, így például azt a gépkocsit amit egész évben használt, írja Böröcz.

Juhász: Tényleg nincs semmim

Megkerestük Juhász Péter, hogy segítsen megmagyarázni, hogyhogy nincs semmije. Ezt válaszolta:

Tényleg nincs vagyonom. Nem letagadok bármit, hanem nincs. Se lakásom, se kocsim.

A vagyonnyilatkozatával kapcsolatos kérdőjelekre pedig azt válaszolta, a novemberben leadott dokumentum egy átmeneti állapotot tükröz. Fizetést utoljára az augusztusi hónap után kapott a Haza és Haladás Egyesülettől, ahol alkalmazásban állt (ez az Együtt mögött álló szervezet). A kampány idejére nem kapott fizetést, mert meg akarta várni, hogy az önkormányzati választáson „mi jön össze″.

A vagyonnyilatkozata ezeknek a hónapoknak a vagyoni helyzetét tükrözi: Juhász állítása szerint ezt az időszakot „családon belül" valahogy átvészelték, kicsit összébb húzták magukat.

Az önkormányzati választást követően pedig a párt és a baloldal gyenge szereplése miatt nem túl sok minden jött össze. Juhászt sem V. kerületi polgármester nem lett, se a fővárosi közgyűlésbe nem került be – noha információink szerint az Együtt vezetése neki ígérte a kompenzációs mandátumot, de azt végül a Szolidaritás vezetője és az Együtt társelnöke, Székely Sándor kapta meg. Juhásznak így egyedül az önkrományzati képviselősége után járó juttatások maradtak, ahogy az a vagyonnyilatkozatában is szerepel.

A politikus az Indexnek azt mondta, januártól az Együtt alkalmazásába kerül és lesz ismét plusz bevétele.

Rovatok