Index Vakbarát Hírportál

Nyakó Istvánt már ki is hallgatták a kopaszok balhéja miatt

2016. március 7., hétfő 12:54

Nyakó Istvánt tanúként hallgatta ki délelőtt a rendőrség a Nemzeti Választási Irodánál történt balhé miatt. Az MSZP-s politikus szerint a kopaszok felbujtóit kellene keresni.

Két és félórán keresztül hallgatta ki Nyakó Istvánt a rendőrség a Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt. A BRFK pénteken rendelt el nyomozást a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Nyakó István azt mondta az Indexnek, hogy tanúként hallgatták ki, kiegészítette a feljelentését. Nyakón kívül 19 feljelentő van az ügyben. A politikus azt mondta, bízik abban, hogy a rendőrségi nyomozás feltárja, hogy kik voltak a kopaszok felbujtói, akik megakadályozták népszavazási kérelmének érkeztetésében. 

Nyakó szerint a rendőrségnek ki kell derítenie, hogy melyik "agytröszthöz" köthető a történtek kitalálása, és ki fizette az őt akadályozó "kigyúrt kopaszokat". Az MSZP-s politikus szerint ez nem csupán büntetőeljárás, hanem "politikai per" is. "Az elkövetői kör ugyanis beazonosítható: a szálak egy szolnoki testépítő klubba, egy herceghalmi magánlakásba és gimnáziumi osztálytársakhoz vezetnek" - mondta.

A nyomozás ügyében ugyanakkor kétségeket kelt benne az a tény, hogy az érintett napon az NVI épülete előtt "fél napon keresztül nem jelent meg rendvédelmi szerv", ami szerinte a rendőrség politikai vezetését minősíti.

A Nemzeti Választási Bizottság múlt hétfőn tárgyalta a kopaszok balhéját Nyakó István panasza alapján. Az NVB többsége arra jutott, hogy jogsértés történt, de senki nem hibázott.  A Kúria csütörtökön  némileg módosította a döntést, és kimondta: Nyakó Istvánt az NVI épületében tartózkodó ismeretlen személyek akadályozták saját népszavazási kezdeményezése benyújtásában.

Rovatok