Index Vakbarát Hírportál

Ultimátumot adott a BKK a Rába midibuszoknak

2016. március 23., szerda 18:58

Döntött a BKK, nem vacakol tovább az Orangeways midibuszaival: ha két héten belül nem járnak a megállapodásoknak megfelelően a Rába buszok, elállnak a szerződéstől.

A BKK Zrt. Igazgatósága szerdai ülésén felkérte a cég vezérigazgatóját, hogy amennyiben az Orangeways Hungária Kft. április 1-jéig nem kezdi meg az eredeti szerződésben vállalt feltételeknek megfelelő teljesítést, úgy a szerződéstől álljon el.

A budapesti közlekedési cég közleményben jelentette be a döntést, de erről az érintett céget írásban is tájékoztatták.

A BKK a jelek szerint attól sokallt be, hogy az Orangeways Hungária Kft. nem tett eleget vállalt kötelezettségének: március 16-ig kellett volna bemutatni a Rába S91 típusú dízel midibusz típusengedélyét, ez azonban nem történt meg.

A BKV és a BKK évekig sikertelen próbálkozásokkal igyekezett lecserélni a Budai Várban közlekedő a nagyon rossz állapotú buszait. A húszéves Ikarus 405-ösök helyére török Karsan Atak buszok érkeztek a Várnegyedbe.

A BKV-nak azonban több midibuszra is szüksége volt.

A szerdán kiadott közlemény szerint a megrendelést egy közbeszerzés után 2015. június 3-án megkötött szolgáltatási keretszerződésben határozták meg összesen 35 midibuszra.

Rovatok