Index Vakbarát Hírportál

Gyereke tesitanárát mentette ki a tóból az elítélt

2017. január 9., hétfő 19:17

Megszólalt a reintegrációs őrizetben lévő rab, aki vasárnap megmentette egy pórul járt korcsolyázó életét a Somogy megyei Deseda-tóból. Ahogy azt korábban írtuk, a Kaposvárhoz közeli tóból két férfit mentettek vasárnap a tűzoltók, egy korcsolyázót, aki alatt beszakadt a jég, és egy járókelőt, aki segíteni próbált neki, és akiről később kiderült, hogy egy reintegrációs őrizetben lévő elítélt. 

A 24.hu-nak nyilatkozó férfi szerint ő egyáltalán nem hős, bárki más is úgy tett volna, mint ő. És még az is kiderült, hogy ismeri a férfit, akinek megmentette az életét, sőt, sokat is köszönhet neki. 

P. László elmesélte, hogy éppen kutyasétáltatásból ért haza a Deseda tó partján álló házához, amikor látta, hogy egy férfi a tónak affelé a része felé korcsolyázik, ahol pár napja még hullámzott a víz, így tudta, hogy be fog szakadni a férfi alatt a jég. Azt mondta, próbált kiabálni a férfinak, hogy forduljon meg, majd mikor látta, hogy ennek nincs hatása, szólt a házban lévő párjának hogy hívja a mentőket és a tűzoltókat, majd átszaladt a szomszédhoz létráért és gurtniért és  elindult a jégre, kimenteni a férfit, aki közben el is merült a tóban.

Amikor pedig odaért a férfihoz, látta, hogy a szerencsétlenül járt korcsolyázó a fia tesitanára, akinek ráadásul nagyon hálás is volt az egy évet börtönben töltő László.

Amíg én börtönben voltam, ő nem csak az edzője volt. Úgy viselte gondját, mintha a pótapja lett volna. A kisfiam kitűnő tanuló, kimagasló sportoló, a tanár úr volt az edzője, sokat köszönhetünk neki. Mindig hálás voltam neki, ezerszer elgondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne ezt a rengeteg jóságot meghálálni.

- nyilatkozta a férfi a hírportálnak. 

 A reintegrációs őrizetesek már nincsenek börtönben, de még nem szabadok. A nem túl súlyos, nem erőszakos bűncselekményekért leültetett emberek büntetésük utolsó hónapjait - szigorú feltételek mellett - börtönön kívül, odahaza, a családjukkal, lakás és munkahely közt ingázva tölthetik le, miközben a bv. elektronikus nyomkövetővel tartja szemmel őket. P. László költségvetési csalásért volt börtönben egy évet. 

Rovatok