Index Vakbarát Hírportál

Rémisztő zivatarfelhők árnyékolták be Budapestet

2017. július 26., szerda 20:44

Nyugat felől hidegfront közelítette meg Magyarországot, ami heves zivatarokkal vetett véget a kánikulának. Budapestre baljós zivatarfelhőkkel érkezett meg a csapadék, galériánkban az ezekről készült fotókból válogattunk.

A Met.hu szerint szerda estétől többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén számíthatunk esőre, záporra, délen egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalra 11 és 16 fok közé hűlhet a hőmérséklet.

Az este során a Dunántúlon tartózkodó zivatarrendszer egyre inkább kelet és délkelet felé halad tovább, az intenzívebb csapadékgócokban helyenként rövid idő alatt 20-30 mm csapadék is leeshet. A szél néhány helyen a 60-70 km/órás sebességet is elérheti, olykor jégeső is társulhat a zivatarokhoz.

Az Időkép szerint csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, napsütésre északkeleten számíthatunk. Záporok, zivatarok az ország több pontján előfordulhatnak, miközben megélénkül a nyugati-északnyugati szél, helyenként erős lökések is lehetnek. Napközben 21-26 fok várható.

Ön is látta? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

Rovatok