Index Vakbarát Hírportál

A távozó oktatókkal tudja csak megoldani a következő évet a BME

2017. augusztus 16., szerda 19:58

Csak úgy tudja megoldani a BME a következő tanévet, hogy visszafoglalkoztatja a Gazdaságtudományi Karról júliusban csoportosan az ELTE-re átmenő 40 oktatót. A megállapodás egy évre szól, így várhatóan mégsem lesz káosz a Műszakin.

Ősszel derült ki, hogy áll a bál a BME-n, a Gazdaságtudományi Kar nagy része  az ELTE-hez kerülhet. Emiatt komoly belső harcok voltak, a BME rektora a Gazdaság és Társadalomtudományi Kar dékánját, Andor Györgyöt is felfüggesztette majd elbocsátotta, és kinyilvánították, hogy meg akarják tartani a kart.

Júliusban aztán kiderült, hogy tömegével távoznak az oktatók, összesen negyvenen, legtöbben a pénzügyi és az üzleti jogi tanszékről, de a menedzsmenttől, a kommunikációs képzésből, valamint az ergonómiai és a pszichológia tanszékről is. A legtöbben közülük az ELTE-n folytatják. Emiatt a hallgatói érdekképviselet és a kar egyeztetéseket folytatott, hogy hogyan tudják biztosítani szeptembertől az oktatást.

A hvg.hu információi szerint a helyzetre most ideiglenes megoldás született: Mivel az ELTE-nek a BME oktatóit átvevő új Gazdaságtudományi Intézete csak a következő, 2018/19-es tanévtől indítja el a képzését, az intézmény a BME-vel kötött megállapodás értelmében a jövő tanévre „lehetővé teszi, hogy a távozottak – kvázi vendégoktatóként – a most induló tanévben is a műegyetem gazdasági karán tanítsanak”.

A távozó tanárok eszerint a már megkezdett projektfeladatokkal és szakdolgozatokkal kapcsolatos teendőiket is végigviszik a következő 1-3 tanévben – írja a hvg.hu.

Rovatok