Index Vakbarát Hírportál

Függetlenség napját tart az Együtt augusztus 20-án

2017. augusztus 16., szerda 11:39

A szabad sajtóért szervez Függetlenség napja néven felvonulást az Együtt augusztus 20-ára. A tervek szerint az Erzsébet hídtól délután négytől induló tüntetésen a Párbeszéd kormányfő jelölt zuglói polgármestere, Karácsony Gergely, és az LMP-ből kivált egykori parlamenti képviselő, Vágó Gábor is felszólal.

Angolra taníts, ne móresre

– mutatta meg Szigetvári Viktor a tüntetésre tervezett egyik molinót, jelezve, hogy a tüntetés nem csak az „Orbán strómanjai által felvásárolt” sajtó megmentéséért, hanem a kormány oktatáspolitikájának kritikájáról is szól, ahogyan a civil szervezetekről is, amelyek nem külföldi ügynökök, hanem „a magyar állam feladatát látják el”, amikor a cigányságon vagy a menekülteken igyekeznek segíteni.

Az Együtt lehet, hogy egyedül

Újságírói kérdésre az Együtt elnöke a párt szövetségkötési lehetőségeiről is beszélt:  a tüntetésbe egyelőre nem sikerült partnereket bevonni, a megkeresett Momentum az együttműködést elutasította, az LMP még nem válaszolt.

Szigetvári a jövő évi választásokhoz sem tudott konkrétumokkal szolgálni:  készek az együttműködésre „bármelyik olyan demokratikus ellenzéki párttal”, amelyikkel úgy látják, hogy egyéni választókerületben eredményesek lehetnek és megakadályozhatják, hogy a Fidesz többséget szerezzen.

Rovatok