Index Vakbarát Hírportál

Nézőpont: Orbánt szeretik a régióban, Sorost meg a migránsokat nem

2017. augusztus 17., csütörtök 09:33

Nagy nemzetközi közvélemény-kutatásban bizonyítja be a kormányhoz egész közeli Nézőpont Intézet Magyar Idők olvasóinak, hogy a közép-európai régióban Magyarország kormányának megítélése kiváló, Soros Györgyé, az illegális bevándorlóké és az uniós kvótáké viszont rossz.

Ahogy arról korábban írtunk, a Nézőpont – amelynek tulajdonosa, Győri Tibor korábban Orbán Viktor jogi tanácsadója volt, most pedig Habony Árpád médiacégében tulajdonos – 348 millió forintos megbízást nyert el a magyar államtól arra, hogy Magyarország megítélését kutassa a környező országokban. Úgy tűnik, ennek a kutatásnak az eredményét publikálta most a szintén eléggé kormányközeli Magyar Idők, amely egyenesen úgy tálalja a vizsgálatot, mintha az direkt a lapnak készült volna. 

A felmérést június 6. és július 6. között végezték tíz országban – Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Romániában és Bulgáriában – ezer-ezer fő megkérdezésével.  A kutatásból dióhéjban a következők derülnek ki:

Végül jut még egy jó hír Orbán Viktor mellett Mészáros Lőrincnek is: a Nézőpont kíváncsi volt arra is, hogy hányan szeretnének Magyarországra utazni, és a megkérdezettek 51 százaléka szeretné felkeresni hazánkat a következő öt évben.

Rovatok