Index Vakbarát Hírportál

A volt MSZP-tanácsadó miatt támadja a volt MSZP-s képviselőt az MSZP

2017. szeptember 14., csütörtök 16:11

Ki gondolta volna, hogy 2017 őszén az MSZP közleményben támadja az év elején még MSZP-s képviselő Demeter Mártát? És mindehhez szitokszóként hozzáteszi azt a Ron Werbert, aki 2002-ben, sőt 2014-ben is segítette az MSZP kampányát. Jelenleg viszont már az LMP-t segíti a tanácsadó, amit a jelek szerint nehezen emésztenek a szocialisták.

Most mégis kiadták a szocialisták ezt, a politikai változásokat jól jelző közleményüket, amelyben ronwerberezve szólítják felbocsánatkérésre Demetert.

Történt, hogy Demeter Márta, aki szeptember 1-je óta LMP-s képviselő, interjút adott a Magyar Narancsnak, amelynek mindenféle konkrét nevek említésre nélkül megismételte az Indexnek korábban is elmondott szavait. Szerinte az MSZP "feltűnően hallgatag" olyan ügyekben, mint a letelepedési kötvények, Ghaith Pharaon szaúdi üzletember letelepedése és a plakáttörvény.

A határozott ellenzéki politikát váró választók azt látják, hogy az MSZP megmagyarázhatatlanul hallgat, vagy akár együtt is működik a Fidesszel

– mondta a képviselő, aki a nem kakilunk a régi fészkünkbe-elvet ugyebár távolról sem igyekszik betartani.

Az MSZP ezen húzta fel magát, és közleményben szólította fel volt képviselőjét, hogy ha bármilyen információja van arról, hogy konkrétan kik és milyen módon érintettek a letelepedési kötvények körüli visszaélésekben, akkor tegyen feljelentést. "Ez nem csak erkölcsi, hanem jogi szempontból is kötelessége."

Ám ezután jön a közlemény legjobb része, miszerint: amennyiben viszont Demeter Márta nem tesz feljelentést,

azzal azt bizonyítja, hogy az MSZP-t érintő megalapozatlan vádjait Ron Werber első kampánytanácsaként hangoztatta.

Ebben az esetben Demeter Mártának bocsánatot kell kérnie attól az MSZP-től, amelynek a jelenlegi mandátumát is köszönheti."

Vagyis az MSZP ezzel burkoltan arra céloz, hogy Ron Werber olyan tanácsokat szokott adni, amelyek alapján a képviselők megalapozatlan vádaskodásba kezdenek. Mindezt az a párt teszi, amelyet 2002-ben győzelemre segített Ron Werber.

Rovatok