Index Vakbarát Hírportál

Kövér kitiltja a Parlamentből a jobbikost anyázó operatőrt

2017. november 23., csütörtök 10:41

Lesz következménye annak, hogy László Petra, a Pesti Srácok operatőre a Parlament folyosóján anyázta a Jobbik képviselőjét. Az Index úgy értesült, Kövér László a házbizottsági ülésen jelezte, kitiltja a házból az operatőrt.

A parlament házbizottságának csütörtöki ülésén téma volt az a beszólás, amely Szilágyi György jobbikos képviselőt érte hétfőn. László Petra, a kormányt támogató Pesti Srácok operatőre a parlamenti folyosón anyázva küldte el a jobbikos képviselőt.

Szilágyi ezt kikérte magának, László bocsánatot kért, ám a Jobbik nem hagyta annyiban a dolgot, és kérte az operatőr kitiltását a házbizottsági ülésen is. Az Index az egyik résztvevőtől úgy értesült, hogy Kövér László házelnök jelezte, hogy lesz következménye az esetnek, és kitiltja László Petrát a Parlamentből.

A kitiltás, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, csak a operatőrre vonatkozik majd, a lapra nem, tehát a Pesti Srácok többi munkatársát továbbra is beengedik az épületbe.

László Petra akkor lett ismert, amikor – akkor a Jobbik-közeli N1TV munkatársaként – Röszkénél menekülteket rugdosott, és az erről készült videó elterjedése után a fél világ felháborodását magára vonta. A menekültrugdosásból bírósági ügy is lett, a másodfokú bírósági ítélet szerint László garázdaság vétségében bűnös. Lászlót menesztette akkor az N1TV, később a Demokratánál kezdett dolgozni, majd a Pesti Srácok vette fel.

Legutóbb az Index két munkatársát tiltották ki a Parlamentből, mivel olyan helyen forgattak és kérdezték Polt Péter legfőbb ügyészt, ahol a szabályok szerint tilos.

FRISSÍTÉS!

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte, hogy nem léphet be a Parlamentbe, sem az Országgyűlés Irodaházába László Petra, a Pestisracok.hu munkatársa a parlamenti ciklus végéig.

Rovatok