Index Vakbarát Hírportál

Erős szél miatt figyelmeztetnek

2017. december 10., vasárnap 19:00

Vasárnap délutántól, kora estétől az éjféli órákig a Dunántúl északnyugati felén, északi részein viharos (60-85 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. Az éjszaka második felében átmeneti gyengülést követően, hétfő délelőttől, éjfélig a Dunántúl északnyugati, nyugati részein gyakrabban 70 km/h feletti, illetve időnként egy-egy 85-90 körüli vagy akár efeletti széllökés valószínű. Ezért az Országos Meteorológiai szolgálat vasárnapra négy északnyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki erős szél miatt, hétfőre pedig Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú, Zala, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Így néz ki a hétfői, térképes figyelmeztetés:

Az Időkép szerint a nagy szél hozza a melegfrontot, és a Kendig-csúcson már 101 km/órás lökést is mértek, hétfőn is nyugaton, északnyugaton lehet hasonlóan erős a szél.

Csapadék miatt is adtak ki figyelmeztetést: az Északi-középhegység térségében a vasárnap esti óráktól a hétfő hajnali órákig síkvidéken havazás valószínű (lepel-3 cm, Borsod megye északnyugati részén esetleg efelett), ami egyre inkább havas esőbe, esőbe vált át a hétfő reggeli órákban. Kis területen vasárnap éjszaka keleten, északkeleten átmeneti ónos eső nem zárható ki.

Rovatok