Index Vakbarát Hírportál

Miskolc fideszes polgármestere előre sorosozik

2017. december 11., hétfő 15:43

Ahogy azt korábban megírtuk, új programot indít a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány a dél-dunántúli és észak-alföldi régióban, ahol több százezer dollárt fognak szétosztani civil kezdeményezések között. A projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is. “Felismertük, hogy mélyebbre kell menni a társadalmi gondok kezelésében, és nem lehet Budapestről megmondani, mire van szükség egy ormánsági faluban” – mondta akkor Csontos György szóvivő. Hozzátette, hogy a két központ nem irodaként, hanem közösségi térként fog működni, ahol a helyi civilek maguk köré gyűjthetik a környékbeli kezdeményezéseket és segíthetik őket.

Na, ez természetesen a Soros-ellenes kampányban szügyig gázoló kormány szerint már nyílt hadüzenet, szóval ennek megfelelően is reagáltak rá. A Fidesz pécsi elnöksége például rögtön arra kérte a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy lehetőség szerint ne adjanak ki ingatlant Soros által támogatott civil szervezeteknek. Majd határozatot is szeretnének elfogadni ennek szellemiségében.

És akkor jött Miskolc, és annak fideszes polgármestere, Kriza Ákos. Az MTI beszámolója szerint a polgármester arról beszélt hétfőn, hogy nemkívánatos Miskolcon a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány. Kriza azt mondta, hogy az alapítvány a Dél-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba. Hozzátette, hogy a város támogatja a civil szervezeteket, de szerinte a "Soros-féle" szerveződések nem civilek. Így aztán majd még levelet is küld a Nyílt Társadalomnak.

Rovatok