Index Vakbarát Hírportál

Havas tájra ébredtünk vasárnap

2018. február 18., vasárnap 00:37 | aznap frissítve

Ahogy azt pénteken megírtuk a hétvégi előrejelzésben, szombat estére meg is érkezett a csapadék. Sok helyen hó formájában. Ezt kollégánk fotózta Budapesten, a Wekerle-telepen:

Attila Karoly Nagy (@scanzen) által megosztott bejegyzés,

Az Időkép.hu is azt írja, újabb csapadékzóna érkezett szombat éjjel, főleg az ország északi felén várható havazás, akár 10 centinél is több hóval, délebbre havas eső, eső formájában érkezik a csapadék.

Egyik olvasónk éjszaka az M1-es autópályáról jelentette, hogy sehol nem lát egy hókotrót sem a Budapest felé tartó szakaszon, a másik irányba meg három is megy, óriási dugót okozva. Ezt a képet csatolta hozzá, így nézett ki az autópálya éjfél körül:

A katasztrófavédelem és a rendőrség vasárnap reggel nem közölt olyan adatokat, hogy bárhol is gondot okozott volna a havazás a közlekedésben.

Az OMSZ jelentése szerint vasárnap a déli óráktól észak felől csökken majd a felhőzet, kisüt a nap, és délután már nem várható csapadék. Napközben 2-6 fok alakul a hőmérséklet. Hétfőn hajnalban mínusz 2 - mínusz 10 fok várható, majd az eleinte napos időt újabb csapadék váltja fel. Estétől dél felől egyre többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, keleten eső is. A megélénkülő északi szél mellett 2-7 fok közé melegszik a levegő.

Rovatok