Index Vakbarát Hírportál

A Dunántúl már behavazódott

2018. február 20., kedd 07:37 | aznap frissítve

Országszerte árokba csúszott, az utakon keresztbe fordult járműveket mentettek a tűzoltók. Huszonöt esetben kellett beavatkozniuk. Lezárt út, elzárt település nincs az országban.

Hétfő este óta folyamatosan havazik a Dunántúlon, főleg a déli megyékben. A Magyar Közút munkagépei eddig majdnem ötezer tonna sót szórtak ki.

A gyorsforgalmi utak, a fő- és mellékutak mindenhol járhatók, de a Dunántúl déli és nyugati részén télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők, ott még átmenetileg lehet havas, latyakos szakaszokra számítani. A látási viszonyok általában mindenhol jók, viszont Pápa térségében 300 méter alá csökkent a látótávolság az intenzív havazás miatt. 

A 82-es főúton reggel kilenckor korlátozták a 7,5 tonnánál nehezebb járművek forgalmát, a tilalmat délután egykor feloldották.

Veszprém megyében több buszbaleset történt:

Somogyban, Vasban, Zalában és Baranyában megkezdte működését az operatív törzs a hóhelyzettel kapcsolatos információk összegyűjtésére és a mentés irányítására, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az országban csaknem kétezer tűzoltó áll készenlétben. Később a rendőrség is bejelentette, hogy reggel nyolc óta működik az ORFK országos törzse.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedd estig borult lesz az ég. Többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, keleten eső is, északkeleten a legkisebb a csapadék esélye. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A hőmérséklet csúcsértéke –1 és +5 fok között alakul, északkeleten lesznek a magasabb értékek. Késő este –1 és +3 fok várható.

A folytatás pedig nem sok jót ígér.

Rovatok