Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárdnak nyilvánosan meg kell követnie egy civil szervezetet

2018. április 18., szerda 09:40

Szerdán jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (Ekint) Németh Szilárd ellen, az ítélet szerint a Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie őket hamis tényállításai miatt.

A közpolitikai kutatásokkal foglalkozó intézet közleménye szerint azért perelte be tavaly Németh Szilárdot, mert 2017. március 17-én a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az Ekint a közhasznúsági jelentésében meghatározottnál

„sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól.

Ez az állítás azt sugallta, hogy a szervezet meghamisította volna a közhasznúsági jelentését. Németh ráadásul állította, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a nemzetbiztonsági bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak.

Azonban a bíróság előtt kiderült, hogy Németh Szilárd egyetlen állítása sem állta meg a helyét.

Az Ekint tavaly decemberben már első fokon is megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken, mivel Németh Szilárd az Eötvös Károly Intézet jó hírnevét sértő állításait semmivel nem tudta bizonyítani. A mostani ítélet szerint Németh Szilárdnak hamis tényállításai miatt nyilvánosan meg kell követnie az Eötvös Károly Intézetet, továbbá sérelemdíjat kell fizetnie.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Németh Szilárdnak nyilvánosan meg kell követnie egy civil szervezetet

Egy interjúban súlyos vádakkal illette az Eötvös Károly Intézetet. Ezekből semmi nem volt igaz.

1585 · Apr 18, 2018 09:40am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok