Index Vakbarát Hírportál

Mészáros azt szeretné, ha Mészáros lenne az utódja

2018. április 24., kedd 09:46 | aznap frissítve

Mint hétfőn megírtuk, lemondott a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc. A polgármester és az ország egyik leggazdagabb embere azzal indokolta lemondását, hogy kizárólag gazdasági érdekeltségeire kíván koncentrálni, mivel az irányítása alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók állnak.

A Magyar Idők megszólaltatta a sajtóban ritkán nyilatkozó Mészárost, aki azt mondta, azt szeretné, ha a választópolgárok a jelenlegi alpolgármesternek, Mészáros Lászlónak szavaznának majd bizalmat - aki csak a névrokona. Benne látja a biztosítékot arra, hogy Felcsút továbbra is fejlődjön, mert ő véghez tudja vinni azokat a megkezdett programokat, amit a település és a testület korábban célként kitűzött maga elé.

Én Felcsút polgára maradok, csak a polgármesterségről mondok le! ... A közélettől való visszavonulásom tehát nem azt jelenti, hogy a Felcsúton vagy a Vál-völgyi kistelepüléseken élők ne számíthatnának rám

- mondta a lapnak Mészáros Lőrinc, aki azt állítja, lokálpatriótaként hosszú távon azon lesz, hogy támogassa az ott élőket.

Arra a fölvetésre, hogy mindez ellentmond az ellenzéki sajtó által sugallt képnek, miszerint szétlopta az országot, a Magyar Idők szerint nevetve csak annyit mondott:

Húszezer embernek adok munkát, megélhetést. Fő célom továbbra is az, hogy tevékenyen részt vegyek a kis- és középvállalkozások megerősítésében, akik közül felnőhetnek majd a hazai nagyok, ami az egész ország felemelkedését elősegíti majd.

Mészáros Lőrinc 2011-től vezette Felcsútot, ezzel párhuzamosan pedig óriási gazdasági birodalmat épített fel. Amikor először megnyerte a polgármester-választást, még csak öt cég volt a nevén kicsit több mint egymilliárd forintos vagyonnal, azóta viszont már több mint 30 cég kapcsolódik a vállalkozásai körül kialakított bonyolult céghálóhoz. A Mészáros-birodalom  vagyonát legutóbb tavaly nyáron számoltuk össze, akkor úgy 57 milliárd forintot tett ki, de azóta is egyre csak bővül a vállalkozóhoz köthető cégek száma, és ezzel az Orbán Viktor gyerekkori barátjához köthető vagyon is.

Lemondása után azonban Mészáros gazdagodása is egy fokkal átláthatatlanabb lesz, hiszen míg polgármesterként vagyonnyilatkozatot kellett tennie minden évben, pusztán üzletemberként erre már nem kötelezhető.

Rovatok