Index Vakbarát Hírportál

Leszakadt faág törte el a motoros gerincét a XIII. kerületben

2018. augusztus 17., péntek 09:31

Egy korhadt fa leszakadt ága törte el egy 24 éves férfi gerincét és egyik bordáját a XIII. kerületi Lehel úton, írja a pénteki Blikk. A fiatalember épp hazafelé tartott, amikor a baleset történt. Azonnal eszméletét vesztette, majd arra ébredt, hogy közölték vele: eltörte a gerincét.

"Az utolsó emlékem, hogy egy reccsenést hallok, majd lombokat látok magam előtt. A következő kép, hogy a mentők szólnak: ne mozogjak, majd számolni kezdenek, és átraknak egy ágyra. Iszonyatos fájdalmat éreztem" – mondta a Kiss Erik nevű férfi a lapnak.

A riasztott mentőautó tíz perc alatt ért a helyszínre, ezalatt szolgálaton kívüli mentőautók álltak meg a baleset helyszínén, és egy honvédségi orvos ügyelt a bukott motorosra. "A kórházban tértem magamhoz, a barátnőm és a főnököm állt fölöttem" – mesélte a baleset áldozata, aki a  törött gerincével három-négy órát várt a CT-vizsgálatra a folyosón.

A bordatörés miatt Kiss Erik lélegezni is alig tudott, erős fájdalmai miatt pedig azóta is alig alszik. "A sérüléseim mellett a motorom és a bukósisakom totálkáros lett. A varratokat két hét múlva szedik ki, egy éven belül újra műtenek, egy-két évig kimaradok a munkából, a nyaralásunkat buktuk, és a barátnőm sem tudott dolgozni három napig, mert engem ápolt" – mondta a lapnak.

Kiss Erik a fát kezelő cég ellen kártérítési pert indított. Ha megállapítják, hogy a fa fenntartója nem tett eleget a karbantartási kötelezettségének, akár 2-3 millió forint sérelemdíjra számíthat, illetve a várható keresetveszteség, az elbukott nyaralás, a barátnő kimaradt jövedelme, a motorban és a felszerelésben keletkezett kár értéke, valamint az esetleges gyógyászati segédeszközök, rehabilitáció árára is igényt tarthat.

A Blikk szerint nem a motoros férfi az egyetlen áldozat: egy-két órával később egy másik járműre, egy kabrióra, is rászakadt egy ág ugyanarról a Lehel úti fáról. Az autó sofőrje szintén megsérült, a fát csak ezután vágták ki. Az érintett cég egyelőre nem reagált az ügyre.

Rovatok