Index Vakbarát Hírportál

Olajosan és cafatokban landolt Ferihegyen egy magyar család bőröndje

2018. szeptember 4., kedd 07:13 | aznap frissítve

Késve, olajosan, szétlopva, kis túlzással cafatokban landolt Ferihegyen egy Málagából hazaérkező magyar család bőröndje Ferihegyen, írja a Bors.

A család Dél-Spanyolországban, Málaga mellett pihent. A Ryanair repülőgépe szeptember elsején, késő este landolt Budapesten, de a csomagjuk sehogy sem akart felbukkanni a szalagon. Reklamáltak az elveszett poggyászok pultjánál, ahol végül azt mondták nekik: menjenek haza, és hívják a megadott számokat.

Másnap reggel a reptéren előkerült a táska, de szörnyű állapotban. A csomagot valakik felnyitották, a benne lévő ruhákat átforgatták, majd ko­szosan, olajosan visszadobálták a bőröndbe, és szalaggal ragasztották le. Pótolhatatlan fotók tűntek el, emellett más személyes holmik is hiányoztak. 

A család nőtagja szeretett volna panaszt tenni és jegyzőkönyvet felvenni, de állítása szerint a Ryanair nem volt ebben a segítségére, mivel szerintük a csomag a szalagon volt, vagyis ők tehetetlenek az ügyben.

Bokor Péter, a kesettagepem.hu munkatársa a Borsnak azt mondta: ha érkezéskor nincs meg valakinek a bőröndje,  akkor mindenképpen jegyzőkönyvet kell felvetetni, ehhez ragaszkodni kell.  Jegyzőkönyv nélkül ugyanis szinte teljesen esélytelen, hogy valamilyen kártérítést kapjon az utas az eltűnt vagy megsérült csomagja miatt.

A Ryanairnek az utóbbi időben több botránya is volt. Először a családok szétültetésével verte ki a biztosítékot az utasoknál, aztán csökkentették a felvihető kézipoggyászok méretét, majd a Kanári-szigetekre nyaralni induló több tucat magyar bőröndjét hagyták itthon

Rovatok