Index Vakbarát Hírportál

Két hétig teljesen le lesz zárva a Déli pályaudvar

2018. szeptember 18., kedd 14:49

Októberben két hétre, 4. és 17. között teljesen zárva lesz a Déli pályaudvar, mert a MÁV tájékoztatása szerint halaszthatatlan karbantartási munkálatokat kell végezniük – értesült a portfolio.hu.

A portál megkereste a MÁV sajtóosztályát, akik megerősítették a teljes lezárás tényét, és kiemelték, a két hét alatt olyan halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni.

Mint írták, a karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár.

Azt is hozzátették, hogy a lezárás miatt leginkább érintett

Emellett a weboldaluk és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

A munkálatokról és a vonatforgalom változásáról a vasúttársaság részletes tájékoztatatást ad a sajtón keresztül is – emelte ki a MÁV.

Borítókép: Barakonyi Szabolcs/Index

Rovatok