Index Vakbarát Hírportál

20 év börtönt kapott egy prostituáltat megölő férfi Kecskeméten

2018. október 3., szerda 18:42

Húsz év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt egy prostituáltat megölő férfit, írja az MTI a hozzájuk eljuttatott közlemény alapján. A döntés még nem jogerős. 

A vádlott élettársával és annak gyermekével 2015 júliusától Kecskeméten élt albérletben. A férfi pékként két helyen is dolgozott, de játékfüggősége miatti anyagi gondjait nem tudta fedezni, ezért kölcsönöket kért. Tartozásai, illetve pénztelensége miatt elhatározta, hogy egy, az interneten kiválasztott prostituáltat felkeres, hogy attól erőszakkal szerezzen pénzt.

A sértettel 2017. június 14-én találkozott, majd a szexuális aktus után a vádlott közölte, hogy nem tud fizetni, és a táskájából elővett késsel fenyegetni kezdte a nőt, hogy inkább ő adjon neki pénzt. A vita során a férfi befogta a nő száját, hogy ne kiabáljon, aki erre megharapta. A vádlott dühében többször nyakon szúrta, majd amikor a sértett a földre került, tovább bántalmazta. A nő belehalt sérüléseibe. Holttestére este a lakás bérbeadója talált rá. 

A bíróság a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, ugyanakkor azt nem állapította meg, hogy előre megtervezte volna a sértett megölését. Az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

Rovatok