Index Vakbarát Hírportál

Ötvenezerre büntették a Momentumot Szombathelyen

2018. október 4., csütörtök 10:59

Figyelemfelkeltő plakátokat helyeztek ki Szombathelyen a helyi Momentum aktivistái, a pártot ezért egy lakossági bejelentés nyomán 50 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte  Szombathely Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága. A Momentum plakátjai az "Új Hende Tervről" szóltak, utalva a város fideszes országgyűlési képviselőjére, Hende Csabára.

"Mi, szombathelyiek úgy érezzük, hogy a város nem halad semerre, nincsen gazdája. Rengeteg fejlesztést megígértek a település vezetői, amikből aztán semmi sem lett. Ezért szeptember 29-én aktivistáink Szombathely számos pontján kihelyeztek figyelemfelhívó plakátokat, amelyek az Új Hende Tervről szólnak; utalva a város fideszes országgyűlési képviselőjére. A feliratok apropója, hogy az elhelyezésük közelében a köztulajdonra fordított fejlesztési összeg megközelíti a 0 Ft-ot. Ezzel próbáltuk meg felhívni az emberek figyelmét a két hét múlva esedékes időközi választásra, melyen egy általunk támogatott jelölt is indul" - írta az Indexnek is eljuttatott közleményében a párt.

A momentumosok kifogásolják, hogy miközben a kormánymédia propagandája "ontja magából az álhíreket és az előre megrendelt lejárató cikkeket, körülöttünk pedig ezrével jelennek meg a gyűlöletkeltő óriásplakátok", addig számukra például ilyen indoklások születtek az elmarasztalásról:

Rovatok