Index Vakbarát Hírportál

Szijjártó mindenhol és mindenkinek betiltotta a dohányzást

2018. október 12., péntek 23:49

A külgazdasági és külügyminisztérium összes helyiségében tilos a dohányzás már most péntektől. Erről Szijjártó Péter miniszteri utasításban rendelkezett, ami a Hivatalos Értesítő október 11-i számában jelent meg (ebben a pdf-ben, a 28. oldalon). Az utasítás a közzététel másnapján, vagyis október 12-én, pénteken hatályba is lépett.

A tiltás nemcsak a minisztérium magyarországi ingatlanjaira vonatkozik, hanem a tárca kezelésében lévő valamennyi ingatlanra. Így a külföldi lévő, magyar tulajdonú vagy bérelt helyiségekre is, tehát például a nagykövetségeken is tilos mostantól rágyújtani.

A 24/2018-as számú miniszteri utasítás külön leszögezi, hogy mostantól hivatali helyiségben „nemzárt térben sem jelölhető ki” dohányzóhely, és az eddigi dohányzásra kijelölt helyek is megszűnnek.

Mindez az jelenti, hogy a külügy dohányzó munkatársainak ezentúl csak az utcán lehet rágyújtaniuk. Hogy munkaidőben ki és hogyan engedélyezheti nekik, hogy az irodát elhagyva kimenjenek cigizni, szivarozni vagy pipázni – és erre naponta mennyi időt kaphatnak –, arra nem tér ki az utasítás.

Rovatok