Index Vakbarát Hírportál

Megvolt a Fidesz szokásos átokszórása Demeter Mártára

2018. november 5., hétfő 15:02

Újabban a parlamenti hétfők szokásos forgatókönyve, hogy egy fideszes képviselő megkérdez egy másik fideszes politikust arról, mennyire tartja elfogadhatatlannak Demeter Márta jelenlétét a rendészeti bizottságban, a parlamentben és úgy általában a földön.

Az eredendő bűn ismert: Demeter arról tett fel írásbeli kérdést két miniszternek, hogy „miért honvédségi gépen szállították haza Ciprusról Orbán Viktor lányát". Viszont elég gyorsan kiderült, hogy nem Orbán lánya, hanem egy Orbán vezetéknevű katona gyermeke utazott a gépen.

A Fidesz régen látott vehemenciával esett neki Demeternek: először a fideszes Hubay György kérdezte Németh Szilárdot a dologról, majd múlt héten a fideszes Németh Zsolt egy Magyar Narancs-idézetből merítve lehülyézte az LMP-s képviselőt.

Ezen a héten Ágh Péternek jutott a feladat, hogy átkot szórjon Demeterre, és Németh Szilárdot, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárát, nem mellesleg a Fidesz alelnökét kérdezte arról, hogy korlátozható-e Demeter nem nyilvános adatokba történő betekintési joga, míg a vizsgálat tart ellene. Ágh persze a két felszólalásában elismételte, hogy Demeter "gátlástalan", "alkalmatlan", és ez "a legpéldátlanabb eset a rendszerváltás óta".

Németh Szilárd szerint "az LMP-nél pattog a labda", mert a párt tudja visszahívni a rendészeti és honvédelmi bizottságból a képviselőt. Szintén az LMP gondoskodhatna szerinte arról, hogy a parlamentből is visszahívja (persze a képviselő nem visszahívható).

Németh szerint sajnálatos, hogy Demeter még arra se vette a fáradságot és bátorságot, hogy "szembenézzen azzal a katonával, akinek a biztonságát veszélyeztette". A fideszes politikus szerint

Demeter már megtehette volna, hogy bocsánatot kér a katonától, miniszterelnöktől és a honvédségtől is.

Demeter kérése Németh Szilárdhoz

Demeter Márta a parlamenti szabályok szerint csak később, az azonnali kérdések órájának végén kapott szót személyes érintettség miatt kétperces időkeretben.

Megint volt napi-Demeter

- kezdte az LMP-s társelnök, aki kért egy dolgot Németh Szilárdtól. Szerinte Némethék inkább végre elkezdhetnének dolgozni, és foglalkozhatnának a valóban súlyos nemzetbiztonsági kockázatokkal, amelyeket korábban már említett (legutóbb azt mondta, "Kiss Szilárd ügyében lenne teendő", ráadásul Ghaith Pharaonnal és Zaid Naffával kapcsolatban is felmerülnek kérdések).

Rovatok