Index Vakbarát Hírportál

Vádat emelhetnek a 17 éves fiú ellen, aki megölte a barátnőjét a lépcsőházban

2018. november 13., kedd 10:49

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a 17 éves fiúnak az ügyében, aki idén januárban halálra késelte korábbi barátnőjét a 17. kerületi Újlak utca egyik házának lépcsőházában. A rendőrség emberölés elkövetésével gyanúsítja, az iratokat átadták az ügyészségnek.

A 17 éves W. Dávid és a 19 éves S. Fanni korábban együtt jártak. A fiú január 12-én este az Örs vezért téri buszmegállóban meglátta a lányt és felajánlotta neki, hogy hazakíséri, a lány nem ellenkezett. Útközben többször összevesztek, majd a lépcsőházban ismét, ekkor a fiú a hátizsákjából elővett egy kést, és azzal többször megszúrta a lányt, majd elfutott. Mentőt a ház egyik lakója hívott, de a lányt már nem tudták megmenteni. A rendőrök még aznap éjjel, otthonában elfogták a fiút, azóta előzetes letartóztatásban van.

Korábbi lapinformációk szerint Dávid nem tudta megemészteni, hogy Fanni szakított vele, korábban többször zaklatta, fenyegette is a lányt. A gyilkosság után felhívta a szüleit, és elmondta nekik, hogy mit tett, és azt is, hogy öngyilkosságra készül. Az utcákat járta, amikor a szülei rátaláltak és hazavitték, éppen a rendőrségre indultak, amikor a rendőrség megérkezett a házukhoz.

Ugyanabban az utcában öt nappal korábban egy másik gyilkosság is történt. A gyilkos egykori barátnőjével, a 21 éves Vivivennel és annak új szerelmével, a 22 éves Dániellel végzett, mielőtt fejbe lőtte magát. Viviennek van egy két éves lánya, aki a nő karjaiban nézte végig a vérengzést.

Rovatok