Index Vakbarát Hírportál

Kemény helyzet, gyér közönség volt a Momentum Elios-tüntetésén

2018. február 15., csütörtök 19:32 | egy éve frissítve

Hajnal Miklós, a Momentum politikusa sokat gondolkodott, mit vegyen fel csütörtökön este a Momentum közvilágításos tüntetésére, végül a sportzakó és a hózentróger összeállítás mellett döntött, de nekem csak nehezen esett le, hogy ezzel már nyakig járunk a Momentum tüntetésében, az Elios Zrt. Simicska Lajos Közgépje és a miniszterelnök veje által tulajdonolt cég ügyeiben, amikor a politikus felkonferálta a következő szónokot.

35 városban cserélte ki a közvilágítást az Elios Zrt, amelyek közül többnél az Európai Unió ügyészsége súlyos bűncselekményekre mutatott rá. A tüntetést emiatt szervezte a Momentum, de csak alig 100-150-en jelentek meg. Nemes Balázs pécsi képviselőjelölt a saját városából hozott példával mutatott rá, hogy milyen érdekeket szem előtt tartva működött a közvilágítás megújítását célzó rendszer. Pécs például nem is EU-s pénzből, hanem hitelt felvéve cserélte ki a helyi közvilágítást, "csődbe kormányozva a várost". 

A tüntetést egyébként a Szabadság térre, az egykori MTV székház mellé szervezték, és mint kiderült azért, mert ott az az étterem is, ahol Lázár János az EU-s pénzek elosztásáért felelős miniszter és Tiborcz István találkoztak.

Fekete-Győr András pártelnök egyenesen azt mondta, egy olyan lámpacseréről van szó, ami "embereket ölt és sodort veszélybe". És olyan lámpacseréről, amivel Tiborcz István 13 milliárd forinttal "lopott meg minket".

Orbán és rokonsága szétlopja az országot, mondta Fekete-Győr, aki érthetetlennek nevezte, hogy a miniszterelnök arra használja a hatalmát, hogy kifossza az országot. Ráadásul a lámpahelyzet rosszabb is lett, mint előtte volt. Remélte, április 8-án a választók leváltják Orbánékat. Ezzel az üzenettel zárult a tüntetés, amin az elejétől a közönség soraiban ott volt Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok