Index Vakbarát Hírportál

Fidesz: Az ellenzék lebukott, színészkedett, Soros

2019. január 3., csütörtök 11:35

A Fidesz-frakció szerint az ellenzéki pártok a csütörtökre összehívott rendkívüli üléssel folytatták a színészkedést:

nekik nem Magyarország érdeke, csak a hatalom megszerzése és a pillanatnyi politikai balhé a fontos.

A Fidesz csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az ellenzéki pártok egyszer már "lebuktak", amikor "gyenge színészi teljesítményt nyújtva, áldozatként" próbálták feltüntetni magukat a köztelevízió épületében.

Lebuktak

Csütörtökön pedig újra "lebuktak", hiszen az ellenzéki képviselők jelentős része az általuk kezdeményezett parlamenti ülésen a napirendi szavazást sem várta meg - írták.

Vagyis a Fidesz, amely nem ment el az ülésre, amiatt támadja az ellenzéket, hogy kivonult idő előtt a parlamentből. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői hagyták el az ülésteremet, miután közösen elszavalták a fogadalmukat, a Jobbik és az LMP bent maradt a napirendi szavazásig. A napirendet persze a Fidesz távollétében nem tudták elfogadni.

Pillanatnyi politikai balhé

A Fidesz azt is írta, hogy az ellenzék decemberben erőszakos eszközökkel próbálta megakadályozni az Országgyűlés munkáját, nem törődve azzal, hogy a "balhé" közben saját korábbi javaslatát, így az ápolási díj megemelését sem szavazta meg. Úgy fogalmaztak, az ellenzéknek nem Magyarország érdeke, csak a hatalom megszerzése és a "pillanatnyi politikai balhé" fontos.

Soros

Soros György pénzéből szerveznek erőszakos utcai megmozdulásokat, és Soros-pénzből fizetett aktivisták közreműködésével támadtak a rendőrökre és az Országgyűlés épületére a karácsony előtti napokban. Ezen Soros György által finanszírozott akciók egyetlen célja, hogy az európai parlamenti választások után újra bevándorláspárti többsége legyen az Európai Parlamentnek - értékelte a Fidesz-frakció.

Rovatok