Index Vakbarát Hírportál

15 év fegyházat kapott a Balla Irma meggyilkolásával vádolt férfi

2019. január 31., csütörtök 11:05

Nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit csütörtökön a Nyíregyházi Törvényszék.

A bíróság D. Lajost nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntettében találta bűnösnek, és kimondta, hogy feltételesen sem bocsátható szabadlábra.  A vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig életfogytiglan kiszabásáért.

A tényállás szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában: feszítővassal többször fejen ütötte a nőt, majd úgy megszorította a nyakát, hogy azonnal meghalt.

Balla Irma meggyilkolásával korábban az áldozat fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolták meg. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 év fegyházra ítélte, de a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el az ügyben. A megismételt elsőfokú eljárásban a Debreceni Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat, és ezt az ítélőtábla jóváhagyta, így a döntés jogerőre emelkedett. (MTI)

Rovatok