Index Vakbarát Hírportál

Több nőt is bántalmazott a népligeti gyilkos

2019. február 6., szerda 10:30

A budapesti nyomozók befejezték a népligeti emberöléssel gyanúsított férfi ügyét, a nyomozás során kiderült, további négy nőt is megtámadott - közölte a Police.hu

A 30 éves, budapesti S. Krisztián 2016 októberében Budapest X. kerületében, a Népliget bokros területén ölt meg egy nőt. A férfi több mint egy évvel később 2017. december 11. és december 13. között további négy nőt is megtámadott, bántalmazott, Zuglóban és Kőbányán. Az egyik sértett a bántalmazásoktól életveszélyes sérülést szenvedett.

A kőbányai bűncselekmény elkövetésekor egy térfigyelő kamera rögzítette a férfit, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívást adott ki. A nyomozók S. Krisztiánt ez alapján azonosították, és 2017. december 20-án Budapest X. kerületében, a Gyömrői úton fogták el.

A férfi beismerő vallomást tett, elfogása óta letartóztatásban van. A nyomozók az ügyben 165 tanút hallgattak ki, 28 különféle szakértői vizsgálatra került sor, az ügyirat terjedelme meghaladja a 14 900 oldalt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya elvégezte a nyomozást, és az iratot átadták az ügyészségnek.

A gyilkosságról a Blikk már korábban kiderítette, hogy  S. Krisztián céltalanul sétálgatott a fővárosban, amikor észrevette S. Erzsébetet, aki éppen buszra várt, teljesen véletlenül ismerkedett meg a háromgyerekes családanyával, akit brutálisan meggyilkolt. 

Rovatok