Index Vakbarát Hírportál

8 ezer forintot sikerült eddig behajtani a kamupártoktól

2019. február 7., csütörtök 08:51

A 2,6 milliárdos tartozásból eddig összesen 8169 forintot sikerült behajtania a NAV-nak a kamupártoktól, írta meg a 444, miután Szél Bernadett független országgyűlési képviselő megérdeklődte a hivatalnál, hogyan állnak a behajtások. 

A költségvetésnek amúgy összesen tizenhét különféle párt tartozik, és a lap számításai szerint az eddig behajtott összeg a a kamupártok teljes tartozás 0,00031296170075731963 százaléka.

Az is kiderült, honnan sikerült behajtani a nyolcezer forintot: "A NAV által indított végrehajtási eljárások egy esetben, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt estében vezettek eredményre 8169 forint összeget érintően" - osztotta meg Szél az információt.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk: 23 országos listát vettek nyilvántartásba az április választásokra, köztük sok olyan párt is a szavazólapra kerül, amelyről korábban nem is hallottunk. Ezeknek a pártoknak a vezetői, jelöltjei sokáig elérhetetlenek voltak, vagy ha előkeríti őket a média, kampányolás helyett bujdokolnak.

Januárban az is kiderült, hogy az ÁSZ nem ellenőrzi ezeket a pártokat, mivel a törvényben meghatározott határidőig ellenőrzés iránti kérelem.

Rovatok