Index Vakbarát Hírportál

A rendőrök és a TEK egyszerre 5 településen ütöttek rajta kábítószer-kereskedőkön

2019. február 22., péntek 05:51

A rendőrök hosszabb nyomozás után a TEK-kel együtt február 20-án több helyszínen egyidőben intézkedtek kábítószer-kereskedőkkel szemben: Kistarcsán, Kerepesen, Domonyvölgyben, Isaszegen és Budapesten. Több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, több helyszínen kábítószergyanús anyagokat – elsődleges adatok szerint közel egy kilogramm kokaint, mintegy három kilogramm amfetamint, továbbá közel négy kilogramm marihuanát – találtak és foglaltak le a rendőrök.

Egy domonyvölgyi ingatlanban speed előállításához használatos alapanyagokat és keverőeszközöket is találtak a nyomozók, továbbá az egyik gyanúsítottól egy feltehetően éles lőfegyver és hozzá tartozó lőszerek is lefoglalásra kerültek, írja a rendőrség.

A rendőrök a bűncselekménnyel feltehetően összefüggésben szerzett nagyértékű autókat, valamint készpénzt és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vételük mellett négy főt – egy isaszegi és egy kistarcsai férfit, valamint egy kerepesi és egy budapesti nőt – kábítószer–kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt, további hat főt szabadlábon hagyásuk mellett kábítószer-kereskedelem bűntett, illetve kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, írják.

Rovatok