Index Vakbarát Hírportál

Pedig jó ötletnek tűnt húsvétkor nyaralni menni, gondolta két óra várakozás után Röszkénél

2019. április 19., péntek 11:19

Iskolai szünet is van, meg hosszú hétvége is: van, aki nyaralni megy, van, aki pedig vendégmunkásként hazafelé. Egy közös bennük: ugyanazokat a határátkelőhelyeket szeretnék használni. Ha ön is, akkor elég nagy peche van.

Jelentős torlódás alakult ki a szerb, a román és az ukrán határátkelőhelyek kilépő oldalán, az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen pedig technikai okok miatt szünetel a határfogalom – közölte az MTI mindazokkal, akik nem tapasztalták meg mindezt a saját bőrükön, a gyönyörű napsütésben órák óta az autójukban aszalódva valamelyik szép betoncsíkon az országhatárnál. A rendőrség azóta közölte: helyreállt a rend Ásotthalomnál, a technikai hibát megszüntették.

A röszkei autópálya-határátkelőnél a kilépési oldalon másfél kilométeres a torlódás, és két órát kell várakozniuk a személyautóval érkezőknek. Buszoknak egy, tehergépkocsiknak három órát kell várakozniuk a kilépésre. Az autósoknak érdemesebb a kisebb határátkelőhelyeket választani Bács-Kiskun megyében, a bácsszentgyörgyi, hercegszántói átkelőnél nincs fennakadás. A röszkei közúti átkelőhelyen, Bácsalmásnál és Tompánál egy óra a várakozás, Tiszaszigetnél másfél óra.

Románia felé Csanádpalotánál két óra, Csengersimánál és Vállajnál fél óra a torlódás, a többi határátkelőnél nem alakult ki jelentős torlódás.

Az MTI szerint Záhonyban is két órát kell várakozniuk a kilépő személyautóknak. A www.police.hu szerint ugyancsak kétórás a várakozás a kilépő oldalon Barabásnál, Beregsuránynál, Lónyánál és Tiszabecsnél. A rendőrség azt kéri az utazóktól, hogy a várakozási időkről tájékozódjanak a www.police.hu határinfó rovatából.

Rovatok