Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap kiürítik a Bozsik Stadion környékét

2019. április 23., kedd 15:10 | aznap frissítve

Budapest XIX. kerületében, a Bozsik Stadionban világháborús robbanótestet találtak, aminek hatástalanítása miatt a lakók, az ott tartózkodók biztonsága érdekében kiürítik és lezárják a környéket.

A műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. A kiürítés emellett több más XIX. kerületi utcát érint. Ezek: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A XIX. kerületben a befogadóhely a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

A körzetben átmenetileg forgalomkorlátozás is várható, az intézkedés a közösségi közlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

A XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kiürítés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcát - a Darányi utcát, a Hengersor utcát, és a Parázs utcát - érint.

Az érintett övezetben lakóknak vasárnap 8:00 óráig el kell hagyniuk az ingatlanjaikat, oda visszatérni a területlezárás feloldását követően lehet.

Április 28-án 7:00 órától várhatóan 17:00 óráig, a kiürítés idejére az önkormányzat az érintett XVIII. kerületi lakosok számára befogadóhelyeket biztosít a közelben. Ezek: a Kondor Béla Közösségi Ház lesz, míg a gondozásra szoruló, illetve idős lakosok és szükség szerint gondozóik elhelyezését a Somogyi László Szociális Szolgálat biztosítja, előzetes jelzés alapján.

Legutóbb április 10-én a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Ezt megelőzően március 23-án volt nagyobb területzárással járó hatástalanítási művelet, akkor a Duna budafoki szakaszán emeltek ki két világháborús bombát.

Legutóbbi cikkünkben azt írtuk, a vasárnapi időpont nem zavarja meg a nemrég tulajdonosváltáson átesett kispesti futballcsapat edzésmunkáját, hiszen a csapat az Új Hidegkúti Stadionban játssza mérkőzéseit.

Rovatok