Index Vakbarát Hírportál

Három hónappal meghosszabbították Hasszán F. letartóztatását

2019. április 24., szerda 15:18

3 hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását, tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-t.

Közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a letartóztatást az ügyészség indítványa alapján július 24-ig hosszabbította meg, a gyanúsított szökése, elrejtőzése, a bizonyítás megnehezítése, és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség terrorizmus gyanúja miatt, kitoloncolás során, március 24-én vette őrizetbe Magyarországon a szír férfit, aki három éve az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagja, és 2016-ban kivégzésekben vett részt. A szír férfi még 2018-ban akadt fenn egy biztonsági ellenőrzés során a Liszt Ferenc Repülőtéren hamis iratokkal, akkor a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és három évre kiutasította Magyarországról.

A Fővárosi Főügyészség múlt csütörtökön azt közölte: a kényszerintézkedés elrendelését követően végrehajtott nyomozási cselekmények alapján a megalapozott gyanú tovább erősödött, ezért az ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására. Arról, hogyan folytatódhat az ügy, ebben a cikkünkben írtunk. 

(MTI)

Rovatok