Index Vakbarát Hírportál

Sofőrhiány az FKF-nél, csúszik a hulladékszállítás

2017.11.17. 14:14
Egy napos csúszásban van a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a lomtalanításból származó szemét elszállításával, a szél pedig szétfújta az el nem szállított hulladékot az utcán Pestszentlőrincen.

Olvasónk beszámolója szerint, a napokban volt a kerületben lomtalanítás, rendesen meghirdették, azt is, mikor kell kitenni a hulladékot és hogy mikor viszik el, ehhez képest nem vitték el, 

a kerület tiszta szemét, a lomisok és a szél miatt elképesztő állapotok vannak a kerületben.

Hozzátette, hogy a Határ út erdős része tele van szeméttel, az Alacska lakótelep förtelmes és a Szentimre kertváros is. A helyi lakókúgy hallották korábban a szemetesektől, hogy az FKF-nél elfogytak a sofőrök, mert a metrópótló buszok elszívták az embereket.

Megkerestük az FKF Zrt-t, hogy miért késik a szemétszállítás a XVIII. kerületben. A társaság válasza szerint a tervezett, ütemezett programhoz képest egy nap csúszásban vannak, de a lemaradást folyamatosan pótolják. Problémát a nagy mennyiségű illegális szemétlerakások jelentik a létszámhiányból fakadó korlátozott kapacitások, tették hozzá.

Az FKF-nél ugyanúgy munkaerőhiány van, mint például a BKV-nál, ahol folyamatosan toborozzák a buszvezetőket a metrópótlás miatt. A szemetes cégnél nemcsak sofőrökből van kevés, minden munkakörben munkaerőhiány van.

Információink szerint karácsonykor kritikussá is válhat a helyzet, mert az év utolsó hetében hagyományosan sok a hiányzás a cégnél a szabadságolások, betegségek miatt.

Kibeszélheted a cikket az Index Facebook-oldalán!



Rovatok