Index Vakbarát Hírportál

Olcsóbb lett a csirke- és a pulykahús is

2016. február 18., csütörtök 07:50

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentése alapján

százalékkal volt olcsóbb volt alacsonyabb január végén, mint egy évvel korábban, írja a Magyar Idők.

Bárány László, a Baromfi Terméktanácson belül működő Magyar Broilerszövetség elnöke a lapnak elmondta, hogy az áresés oka az, hogy a sertésáfa csökkentése miatt versenyelőnybe került a sertéshús, amire a baromfitermelőknek árcsökkentéssel kellett válaszolnia. Kezdetben 15 százalék körül csökkent a forgalmuk, amit az árverseny 10 százalékra szorított le. Középtávon így olcsóbb lesz a baromfi, de Bárány szerint több termelő bezárhatja majd a boltot. Főleg a csirke- és pulykahízlalóknak vannak veszélyben.

Rovatok