Index Vakbarát Hírportál

Milliárdos ajánlatot tettek a pápai húsgyárra

2016. július 12., kedd 07:31

Az Agrárszektor.hu információi szerint a felszámolás alatt álló Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft , a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. és a PÁPA-SER Kft. vagyonelemeinek értékesítésére kiírt második pályázatra érkezett legmagasabb ajánlat 1,134 milliárd forint volt.

A felszámoló a húsipari cégcsoport vagyonelemeit egyben hirdette meg, 3,6 milliárd forintos irányáron, tehát az ajánlat még mindig sokkal alacsonyabb ennél, de ez az még így is jóval kedvezőbb az első pályázatra beérkezett 109,5 millió forintos ajánlatnál.

A felszámoló az első értékesítési pályázatot az év elején tette közzé a tavalyi indult felszámolási eljárásban. Akkor az irányár 4,5 milliárd forint volt, míg a beérkezett legmagasabb ajánlat csak 109,5 millió forintot tett ki. Így az első tender eredménytelenül zárult.

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. közlése szerint a pályázat jelenleg kiértékelés alatt áll.  A legnagyobb hitelező az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., amely korábban jelentős hiteleket folyósított a pápai húsiparnak.

Rovatok