Index Vakbarát Hírportál

Átverte a bolgár álbrókercég? Így jelentheti be követelését

2017. augusztus 23., szerda 10:43

A bolgár székhelyű, itthon engedély nélküli pénzügyi szolgáltatást nyújtó Interactive Ltd. kárt szenvedett magyar ügyfelei a társasághoz ideiglenesen kirendelt pénzügyi tisztviselőnél jelenthetik be panaszukat – írja a jegybank szerdai közleményében. 

A Magyar Nemzeti Bank korábban piacfelügyeleti eljárás során az MNB megállapította, hogy az Interactive Ltd. kamat ígérete és visszafizetési kötelezettség vállalása mellett üzletszerűen gyűjtött betétnek nem minősülő visszafizetendő pénzeszközöket, többnyire magyar ügyfeleitől. A társaság ugyanakkor semmilyen tőkepiaci kereskedést nem végzett, és pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére Magyarországon engedéllyel nem rendelkezett.

Az MNB a feltárt jogsértések miatt megtiltotta a jogosulatlan tevékenység folytatását, bűncselekmény gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tett, és határozatában a társaságot (illetve a tevékenységben érdemben közreműködő három magánszemélyt) többmilliós bírság megfizetésére kötelezte.

Az Interactive Ltd. Bulgáriában bejegyzett, korábban a bolgár pénzügyi felügyelet engedélyével működő szolgáltató, így az esetleges konkrét ügyfélpanaszok kezelésére, illetve egyéb, ügyfélkövetelést érintő intézkedések megtételére a bolgár jog az irányadó. A bolgár pénzügyi felügyelet az MNB-hez eljutatott tájékoztatása szerint idén júliusban a szolgáltatóval szemben ideiglenes vagyonbiztosító intézkedéseket tett, és az ügyfélpanaszok kezelésére egy pénzügyi tisztviselőt is kirendelt a társasághoz.

Azok a magyar ügyfelek, akiknek fennálló jogos követelésük van a társasággal szemben – az ezt igazoló dokumentumok csatolása mellett – 2017. szeptember 30-ig juttathatják el panaszukat a kijelölt pénzügyi tisztviselő számára a következő elérhetőségeken:

Név: Mrs. Natalia Angelova Kumpikova,

Levelezési cím: 1000 Sofia (Bulgaria), 1. Slaveykov Sq., entr. A, 2nd floor,

E-mail: bulgariankumpikova@lyulinplaza.com

Rovatok