Index Vakbarát Hírportál

Marad a laza poggyászszabály karácsonyra a Ryanairnél

2017. október 24., kedd 15:29

A karácsonyi időszakra hivatkozva januárra halasztja a poggyászra vonatkozó szabályok korábban bejelentett szigorítását az ír Ryanair diszkont légitársaság – írja az MTI.

Az eredetileg november elsejével kellett volna életbe lépnie az új szabályozásnak, amely egyebek közt csökkentette a fedélzetre vihető csomag méretét. Végül azonban úgy döntöttek, inkább januárra tolják az új szabályozás bevezetését, hogy ne az év legforgalmasabb időszakában okozzon problémát. A szabályzat január 15-én lép hatályba.

A Ryanair korábbi tájékoztatása szerint az új szabályok értelmében csak az elsőbbségi beszállást vásárlók vihetik majd fel a kabin méretű (55x40x20 cm) kézipoggyászt a fedélzetre és lehet a kézipoggyász mellett egy második, kisebb (35x20x20 cm) táska is náluk. A többi utastól a beszállító kapunál elveszik a kabin méretű poggyászt és a csomagtérbe helyezik el, így érkezéskor meg kell várni annak kiadását, a fedélzetre pedig csak egy kisebb táskát vihetnek fel. A szolgáltatás díjtalan. A Ryanair emellett 15-ről 25 kilogrammra növeli a feladható poggyász felső súlykorlátját.

A Ryanairnek jó oka van rá, hogy igyekezzen visszanyerni az utasok kegyeit ilyesféle gesztusokkal, mostanában ugyanis megtépázták a cég jóhírnevét a tömeges járattörlések. 

Rovatok