Index Vakbarát Hírportál

Ön is licitálhat Gáspár Győző jakuzzijára

2017. november 14., kedd 11:33

Elindult a végrehajtás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé tetemes tartozást felhalmozó Gáspár Győző ellen, ezért december 7-én a celebritás nógrádmegyeri házában lehet licitálni a Gáspár család bútoraira – írja a Blikk.

A NAV lefoglalja a fehér konyhabútort, a beépített elektromos sütővel, főzőlappal, hűtővel, mikrohullámú sütővel együtt, aminek a becsült értéke együttesen 1,5 millió forint. Ezen felül lehet még licitálni a két ülőgarnitúrára (becsértékük 700 és 250 ezer forint), a bárszekrényre (800 ezer forint), és a 7 millió körüli értékű dupla fürdőteres jakuzzira is.

A NAV egyébként általában nem szokott külön árveréseket tartani, az adóhatóság által lefoglalt tárgyakra a NAV elektronikus árverési oldalán lehet licitálni, ezért rákérdeztünk az adóhatóságnál, hogy mi az oka, hogy most nem így néz ki az eljárást. A választ, amint megkaptuk, közöljük.

Gáspár Győzőt 2012-ben 1 év 8 hónapra, feleségét 1 év 6 hónapra ítélték, három évre felfüggesztve, adócsalás miatt. Gáspár a NAV szégyenlistáján is szerepel, nem először. A Romantic frontembere a lapnak azt mondta, bíróságon tervezi visszaszerezni a bútorokat, ha tényleg elárverezik őket.

Gáspár ügyvédje a Blikknek elmondta, egy 40 millió forintos adósság miatt kerül sor az árverésre, közigazgatási eljárás keretein belül, és NAV annak ellenére hirdette meg az árverést, hogy a Kúriánál fellebbeztek a döntés ellen. "A NAV-nak a Kúria döntésére kellene várnia, ugyanis ha felmentik ügyfelemet, akkor mindent vissza kell szolgáltat­niuk. Korábban 11 kiló aranyat foglaltak le mintegy 40 millió forint értékben, természetesen azt is vissza kell adniuk" – magyarázta az ügyvéd.

Gáspár Zsoltnak, az ismert showman Gáspár Győző öccsének a felesége az a Rácz Judit Filoména, aki az adhatóság szerint az ország legnagyobb adócsalója volt 2007-ben, róla itt írtunk részletesebben. 

Rovatok