Index Vakbarát Hírportál

Nehezen elképzelhető mértékű veszteségeket jelent az Uber

2017. november 29., szerda 08:13

Az Uber harmadik negyedéves vesztesége

1,46 milliárd dolláros (382 milliárd forintos) lett,

amivel sikerült messze túlszárnyalniuk a második negyedév alatt összehozott 1,1 milliárd dolláros (288 milliárd dolláros) veszteségüket is, írja a Bloomberg. Közben pedig kiszállna a cég két korábbi finanszírozója, a helyükre a japán Softbank telekomcég által vezetett konzorcium állna, akik pont nagyobb részesedést szeretnének a vállalatban.

Az Uber nem tőzsdei cég, nem kell bejelentenie a negyedéves adatait, ezeket az évközi pénzügyi adatokat rendre hiteles informátorra alapozzák a hírügynökségek. Az ilyen méretű veszteség egyébként példa nélküli a Szilícium-völgyi cégek közt.

Az Ubert a szexuális zaklatási és más problémás jogi ügyei nem csak hírnév szinten vágták padlóra az USA-ban Lyft nevű versenytársához képest, de igen komoly további kockázatokat hordoznak a cég későbbi működését illetően is.

A legutóbbi fontos hír róluk az volt, hogy jó eséllyel 56 millió utasuk és sofőrük adatai kerültek ki egy hackertámadás során, amit a cég megpróbált letussolni. A hírek szerint 100 ezer dollárt fizettek a hackereknek, hogy ne legyen ebből botrány, a cég korábbi vezérigazgatója, a hírhedt Trevis Kalanick pedig több mint egy éve tudott az esetről.

Rovatok