Index Vakbarát Hírportál

76 milliót kölcsönzött illegálisan egy kecskeméti ügyvéd

2017. december 15., péntek 11:26

Vádat emeltek egy kecskeméti ügyvéddel szemben, aki az ügyészség szerint 11 éven keresztül 76 millió forint értékben jogosulatlanul nyújtott pénzkölcsönöket magánszemélyek és gazdasági társaságok részére – közölte a szegedi ügyészség.

A férfi 2003 és 2014 között összesen 22 ügyletet bonyolított le, 250 ezer forinttól 10 millió forintig lehetett tőle kölcsönt felvenni, melynek visszafizetésére egytől hat hónapot hagyott. Ha viszont valaki nem tudta visszafizetni a hitelt, az eredeti 15-25 százalékos kamatot akár duplájára emelte. A kölcsön felvételéhez szükség volt kezesekre, illetve az ügyvéd gépjárműveket és ingatlanokat is elfogadott fedezetként.

Az ügyvéd illegális tevékenysége három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, mivel a rendszeresen történő pénzkölcsönzéshez, amennyiben nyereség érdekében történik, hatósági engedély szükséges, amellyel a vádlott nem rendelkezett. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség  a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetés kiszabását kezdeményezett.

Rovatok