Index Vakbarát Hírportál

Van, ahol lesz nyomozás az elcsalt állami földek miatt

2018. május 18., péntek 09:58

Nyomozni fog az ügyészség, mivel Tolnában, Baranyában és Fejérben valakik esetleg jogellenesen szereztek meg egyes földeket. Erre nem maguktól jöttek rá, hanem a földosztó szervezet, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) tett bejelentést. 

Ezt onnan tudhatjuk, hogy a IX. kerületi ügyészség április 17-én a feljelentés kiegészítését rendelte el, és most rendelték el a nyomozást is. Az a gyanú ugyanis, hogy a „Földet gazdáknak"  programban esetleg jogellenesen kötöttek szerződéseket az érintett három megyében. Vagy bikkfanyelven ez pontosan úgy hangzik, hogy a megjelölt mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld jogellenes megszerzése bűntettének gyanúja fennáll".

Ezért most a Nemzeti Nyomozó Iroda fog az ügyben nyomozni egy egész hónapig, de ez meghosszabbítható, ha ezt szeretnék. Nagyon vicces volt még korábban egyébként Lázár János megfejtése a földosztásokról, aki szerint azért szórják ki az állami földeket, mert különben úgyis szétlopnák, mert szétlopja a fideszes tulaj, illetve a szoci is. 

Ha érdekli, hogy ki volt a legnagyobb nyertese az erősen megkérdőjelezhető értelmű agrártámogatásoknak, arról itt olvashat

Rovatok