Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor díjat adott át a Market Építőnek, Garancsi István cégének

2018. október 12., péntek 22:25

A Market Építő Zrt-t választották az év vállalatának a Figyelő Top200 gáláján. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke most elmondta, amikor Orbán Viktor elfogadta a felkérést, nem tudhatta, hogy éppen a barátja cégét jutalmazza.

Csütörtökön rendezte a Figyelő a Top200 gáláját. A Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen a Market Építő Zrt. nyerte el az év vállalatának járó díjat. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

Mindez azért vezetett különös helyzethez, mert az átlátszó.hu nemrégiben megjelent nagy visszhangot kiváltó cikkében egy olyan luxusrepülő és egy olyan luxusjacht mozgását követte, amelyet a NER első vonala gyakran használt.

A cikkből az is kiderült, hogy például a repülőt maga Orbán Viktor is használta, amikor a MOL Vidi FC bulgáriai vendégjátékára, Várnába repült.

Havasi Bertalan, a kormányfő szóvivője akkor a sajtó kérésére elárulta, hogy Garancsi István, a Mol Vidi FC meghatározó tulajdonosa hívta meg a repülőre barátját, a miniszterelnököt.

Garancsi István azonban nem csak a focicsapatnak, hanem a Market Építőnek is a résztulajdonosa.

Az eset kapcsán ismét megszólalt Havasi Bertalan, aki elmondta, amikor Orbán Viktor elfogadta a felkérést, még nem tudhatta, hogy ki lesz a díjazott, a vállalat egyébként is egy szakmai zsűri döntése alapján nyert.

Rovatok