Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálja a GVH a Hermina Bau ügyeit

2018. november 9., péntek 11:52

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – derül ki a GVH közleményéből.

A GVH október 19-én indított eljárást a Hermina Centerrel szemben, miután sok panasz érkezett a cég kommunikációjára, konkrétan arra, hogy

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette, csak annyit jelent, hogy a GVH vizsgálja a felmerült ügyeket. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

A Hermina Bau ellen az egyik alvállalkozó után egy vevő is feljelentést tett a lassan egy éve csúszó zuglói Happy Land épülő szakasza ügyében. Újabb vevők is erre készülnek, miután a Hermina Center Kft. szerintük jogtalanul akar ellehetetlenülésre hivatkozva szerződéseket felbontani, olyanokkal is, akik hitelt vettek fel a passzív technológiát ígérő lakásra.

Ezekről az ügyekről ebben és ebben a cikkben írtunk részletesebben. A GVH közleményében van arról szó, hogy a versenyhivatalhoz  olyan panaszok is eljutottak, amik "a GVH hatáskörébe nem tartozó, polgári jogvitát megalapozó magatartásokra utaltak", de az nem derül ki, hogy ezekről van-e szó.

(Borítókép: A Hermina Bau egyik vitatott projekjte, a Hermina Happy Land épülő házai - fotó: Karip Timi / Index)

Rovatok